Tineke Schipper

GZ-psycholoog

Eerstelijnspsychologie, lichaamsgerichte therapie en mindfulnesstrainingen

Voor wie? In mijn solopraktijk kun je als volwassene terecht voor kortdurende behandelingen van uiteenlopende psychische problemen en klachten zoals onder andere: spanningsklachten, angst- en depressieve klachten, rouw, onzekerheid, negatief zelfbeeld, levensvragen, omgaan met emoties, trauma’s, contact met andere mensen en inzicht in patronen die zich in je leven herhalen. Aangezien ik in mijn solopraktijk geen 24 uurs bereikbaarheid kan bieden, behandel ik geen mensen die suïcidaal zijn of andere crisisgevoelige problematiek hebben.

Hoe ga ik te werk? Ik maak gebruik van een veelheid aan behandelmethoden uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EMDR, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), focussing, lichaamsgerichte therapie, ontspanningstechnieken, innerlijke kind therapie en transactionele analyse. Op basis van de informatie uit de intake bepaal ik in overleg met jou welke werkwijze het beste bij jou en je aanmeldingsklachten past en hoe we de therapie vormgeven. Omdat niet alle bovengenoemde methodes door de verzekering vergoed worden zal ik in overleg met jou bepalen welke we in de therapie zullen gebruiken.

Mindfulness trainingen: Deze starten twee keer per jaar, in het voorjaar en in de herfst. 

Kosten: Mijn praktijk valt onder de “Generalistische Basis-GGZ”. Meestal wordt de therapie vergoed uit het basis pakket, zonder eigen bijdrage. Om voor vergoeding in aanmerking te komen is een verwijsbrief van je huisarts nodig. Voor meer informatie over de voorwaarden voor vergoeding kun je contact met je verzekeringsmaatschappij en/of met mij opnemen. Ik kan je desgevraagd uitgebreide informatie over vergoedingen en tarieven over de mail toesturen. Let op: het landelijk eigen risico is ook op psychologische hulp van toepassing.

Registraties: GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog en Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP. Ik ben in het bezit van een goedgekeurd kwaliteitsstatuut; in te zien op mijn website.

Beroepsverenigingen: LVVP en NIP.

Openingstijden: 
Ik plan de sessies op dinsdagen, donderdagochtenden en vrijdagen. Van maandag t/m vrijdag is er gelegenheid voor telefonisch- en email contact. De mindfulnesstrainingen worden op woensdagavonden gegeven.

Wachttijden: 
Informatie over wachttijden kunt u vinden op mijn website.

Huren

Voor ruimtehuur kunt u het beste mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een sms/app sturen naar Jolant.

Hulpverlening

Voor contact met een specifieke hulpverlener kunt u het beste gebruik maken van hun eigen telefoonnummer en E-mailadres.

Contactinfo

Praktijk Heesterpoort
Heesterpoort 18
9713 KZ  Groningen

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jolant van den Haspel: 06-40528351
Jan Willem Scholten: 06-46343717